Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Шарена туршия с краставички

Шарена туршия с краставички

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Шарена туршия с краставички1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
80 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
140 мин.
Порции
10 бр.

Необходими продукти

  • краставици - 2 кг
  • моркови - 250 г
  • лук - 250 г
  • зелен фасул - 250 г
  • оцет - 750 мл
  • сол - 350 г
  • захар - 150 г
  • черен пипер
  • бахар
  • карамфил
  • дафинови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Краставичките се измиват и попарват за 2–3 минути във вряща вода. Карфиолът се почиства и попарва във вряща вода за 2–3 мин. която е подсолена и подкиселена.

Дребните лукчета се попарва заедно с люспите, след което се обелват и се пускат в подсолена вода.

Морковите се почистват и също се попарват за 2–3 мин. и се нарязват на кръгчета.

3еленият фасул се измива, нарязва се и се попарва за 2 мин. в подсолена вода.

Така приготвените зеленчуци се разпределят равномерно в буркани и се заливат с марината приготвена от 2 л. вода, 750 мл. оцет, сол 200 г и захарта.

Във всеки буркан се слагат зърна от черен пипер, бахар, карамфил и дафинов лист.

Бурканите се затварят и стерилизират 15 мин.

Рейтинг

4.4
52
43
30
20
10
Дай твоята оценка: