Начин на приготвяне
Краставичките се измиват и попарват за 2–3 минути във вряща вода. Карфиолът се почиства и попарва във вряща вода за 2–3 мин. която е подсолена и подкиселена.
Дребните лукчета се попарва заедно с люспите, след което се обелват и се пускат в подсолена вода.
Морковите се почистват и също се попарват за 2–3 мин. и се нарязват на кръгчета.
3еленият фасул се измива, нарязва се и се попарва за 2 мин. в подсолена вода.
Така приготвените зеленчуци се разпределят равномерно в буркани и се заливат с марината приготвена от 2 л. вода, 750 мл. оцет, сол 200 г и захарта.
Във всеки буркан се слагат зърна от черен пипер, бахар, карамфил и дафинов лист.
Бурканите се затварят и стерилизират 15 мин.