Ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Кисели краставички по немски

Кисели краставички по немски

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Кисели краставички по немски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
2 буркана
"Как ли ще се комбинират немските кисели краставички с българската домашна ракия - отлично, ето как"

Необходими продукти

  • краставици - 5 - 6 кг корнишони
  • оцет - 3 л слаб винен
  • вода - 1 л
  • сол - 6 с.л.
  • копър - 1 връзка с цветовете
  • люти чушки - 6 броя, малки
  • лук - 1 глава
  • ракия - около 150 мл
  • черен пипер - 30 зърна
  • вишневи листа - няколко + лозови пръчици
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подберете горе-долу еднакви по големина краставички и ги измийте. Отцедете ги от водата. Пригответе 2 буркана от по 3 л всеки. На дъното наредете вишневи листа и отгоре натъпчете краставички. Помежду им слагайте нарязани филии лук, зърна черен пипер и по 1-2 люти чушки и стъбла копър.

Отгоре затиснете с кръстосани лозови пръчици. Сварете оцета, водата и солта до разтварянето на солта. След като саламурата изстине, добавете ракията. Долейте саламурата в бурканите и затворете с капачки добре.

В продължение на 10-12 дена разклащайте бурканите, като ги обръщате 1-3 пъти. След 3 седмици са готови за консумация. Тези краставички са отлично мезе за ракия и водка.

Рейтинг

4.4
53
41
31
20
10
Дай твоята оценка: