Начин на приготвяне
Нарежете морковите на ивици, а целината на кубчета. Месото се нарязва на средно големи кубчета и се запържва до зачервяване в силно сгорещено олио.
Запърженото месо се изважда, а в мазнината от пърженето се сипват целината и морковите. Зеленчуците се пържат около 2-3 минути, след което се добавя доматеното пюре, малко червен пипер и се поръсва с брашното.
Продуктите се заливат с 2 - 2 1/2 ч.ч. гореща вода и се разбърква енергично. Когато зеленчуците омекнат, връщаме месото, добавяме бульона и варим на тих огън под похлупак за 25-30 минути кавърмата от свинско.
Добавяме нарязаните на колелца кисели краставички и варим още 10 минути. Готовото ястие със свинско се сваля от котлона, поръсва се със ситно нарязани магданоз и целина и се поднася с гарнитура от сварен ориз или картофено пюре с масло.