Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Сарми»Агнешки сарми с лозови листа

Агнешки сарми с лозови листа

Янка ГорановаЯнка Горанова
Новак
6971k655
Агнешки сарми с лозови листа1 / 2
02/01/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
145 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • агнешко месо - 500 г накълцано, от бут
  • пресен лук - 1 връзка
  • ориз - 40 г
  • лозови листа - 30 - 35 бр.
  • олио
  • магданоз
  • копър
  • джоджен
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лука изчистваме, измиваме и нарязваме на ситно, след което го изпържваме в мазнината и го смесваме с накълцаното на ситно агнешко месо. Добавяме ориза, 100 мл вода, ситно нарязаните копър, джоджен, магданоз, поръсваме с черен и червен пипер и разбъркваме добре сместа.

Ако лозовите листа са пресни, попарваме ги с вряла вода и във всяко листо слагаме по малко от приготвената смес.

Завиваме сармичките и ги редим плътно на редове. Заливаме с 1 ½ ч.ч. топла вода и малко мазнина и ги варим на тих огън.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: