Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Постни сарми с лозови листа по турски

Постни сарми с лозови листа по турски

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Постни сарми с лозови листа по турски
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Ето как да направите постни сармички с лозови листа"

Необходими продукти

  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 в.ч.
  • захар - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 1 бр.
  • зехтин - 100 мл.
  • сол
  • лозови листа
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започнете със запарване на лозовите листа и оставете настрани да изстинат.

В тиган с незалепващо покритие загрейте зехтина, в който запържете 2 глави наситнен лук и ориза, добавете наситнения домат и овкусете с подправки на вкус (сол, черен пипер, магданоз).

Запържва се, докато оризът леко набъбне.

На обратната страна на лозовото листо поставете 1 ч.л. от приготвената плънка, сгънете долния край и двете страни и увийте на руло.

Процедирайте така, докато продуктите се изчерпат.

В дъното на подходящ дълбок съд наредете 2 реда лозови листа и едва тогава наредете сармичките.

Нарежете 1 лимон на шайби и го наредете върху лозовите сарми.

Поставете отгоре им чинийка и долейте с вода, колкото да се покрият сармичките.

Оставете постните сарми с лозови листа по турски да покъкрят на най-слабата степен на котлона за около 30 минути.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: