Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Тесто»Обикновено парено тесто за еклерчета

Обикновено парено тесто за еклерчета

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
3631k1k2
Обикновено парено тесто за еклерчета
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"А какви еклери планираме да направим с това парено тесто.."

Необходими продукти

  • вода - 1 в.ч.
  • есенция - ванилия
  • олио - 1/2 в.ч.
  • брашно - 1 в.ч.
  • яйца - 3
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С тенджера сипете 0.5 в.ч. олио и 1 в.ч. вода, ароматизирайте с няколко капки ванилова есенция. Ако желаете, може да добавите и няколко лъжици захар.

Щом сместа заври, сипете наведнъж брашното и бъркайте с дървена лъжица. Щом тестото започне лесно да се отлепя от стените на съда, значи е готово.

Прехвърлете пареното тесто в купа и охладете. Щом вече е изстинало, разбийте яйцата - едно по едно.

Обикновеното парено тесто за еклерчета е готово.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: