Начин на приготвяне
Сложете водата да заври на котлона заедно с олиото и солта.
Махнете я и добавете брашното - разбъркайте добре сместа с дървена лъжица до получаване на еднородна лепкава смес.
Сложете вътре яйцата едно по едно.
Шприцовайте розички в тава върху хартия за печене на разстояние една от друга и ги сложете да се печат в предварително загрята на 180 °C фурна до готовност.
Оставете готовите еклери да изстинат в леко отворена фурна.
За приготвянето на крема в тенджера разтопете захарта в 400 мл прясно мляко, като гледайте да не завира.
В друг съд разбийте яйцата с брашното и другите 100 мл мляко добре, така че да не останат бучки.
Изсипете ги на тънка струя в тенджерата при непрекъснато бъркане. Върнете домашния крем на котлона, за да заври.
Махнете го, овкусете го с ванилия и го оставете настрана да изстива.
Разрежете вкусните еклери през средата и ги напълнете с крема.
Малките еклерчета с млечен крем са много вкусни.
Да ви е сладко!