Ezine.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Еклери»Малки еклерчета със сметанов крем и шоко глазура

Малки еклерчета със сметанов крем и шоко глазура

Малки еклерчета със сметанов крем и шоко глазура
Снимка: Веселина Константинова
1 / 3
05/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Сложете в раничките на децата по няколко от тези еклерчета - със сигурност много ще се зарадват"

Необходими Продукти

  • сладкарска сметана - 200 мл
  • брашно - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.чаша
  • яйца - 4 броя
  • захарни пръчици
  • шоколадова глазура
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сипете водата в тенджерка и я загрейте. Прибавете олиото и когато заври водата сипете брашното наведнъж.

Бъркайте с помощта на дървена лъжица докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда.

Свалете от огъня и оставете тестото да се охлади. Добавете към него яйцата - едно по едно, като разбивате много добре преди да чукнете следващото. Получава се лъскаво и хубаво тесто.

Сипете тестото в шприц.

Сложете хартия за печене в тава и шприцовайте топчета.

Загрейте фурната и печете еклерите до готовност. Оставете да се охладят.

През това време разбийте сметаната. Напълнете еклерите с пош с подходящ накрайник. Всеки еклер потопете в шоколадова глазура и поръсете със захарни пръчици.

Малките еклерчета със сметанов крем и шоко глазура са страхотни!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: