Начин на приготвяне
Сипете водата в тенджерка и я загрейте. Прибавете олиото и когато заври водата сипете брашното наведнъж.
Бъркайте с помощта на дървена лъжица докато се получи гладко тесто, което се отделя от стените на съда.
Свалете от огъня и оставете тестото да се охлади. Добавете към него яйцата - едно по едно, като разбивате много добре преди да чукнете следващото. Получава се лъскаво и хубаво тесто.
Сипете тестото в шприц.
Сложете хартия за печене в тава и шприцовайте топчета.
Загрейте фурната и печете еклерите до готовност. Оставете да се охладят.
През това време разбийте сметаната. Напълнете еклерите с пош с подходящ накрайник. Всеки еклер потопете в шоколадова глазура и поръсете със захарни пръчици.
Малките еклерчета със сметанов крем и шоко глазура са страхотни!