Начин на приготвяне
Водата с олиото се поставя на котлона да заври. Отстранява се от котлона и се изсипва брашното, като се бърка енергично с дървена лъжица, докато тестото се отдели от съда.
Получава се една маслена топка. Чупи се едното яйце и се бърка, докато сместа го поеме и тестото се събере. Така се процедира с четирите яйца едно по едно.
След като вече яйцата са прибавени към сместа, с помощта на шприц се шприцоват еклерчетата.
Шприцоват се на разстояние, защото удвояват обема си. Фурната се включва на 200°C и се пекат до порозовяване. По време на печенето фурната не се отваря.
Ако се отвори и не са изпечени, спихват и се нарушава формата им.
Като се изпекат, се изваждат и се остават да изстинат.
Започва приготвянето на крема за еклери.
Слага се 2/3 от млякото да заври. В останалото се разбърква брашното, жълтъците и ванилията. В топлото мляко се изсипва бавно с непрекъснато бъркане сместа.
Вари се, докато се сгъсти кремът. Добавя се кравето масло и се разбърква да се получи гладък крем.С помощта на шприц, се пълнят еклерчета с яйчен крем.