Начин на приготвяне
Първо пресейте брашното.
Разтворете маята в малко топла вода и захарта. Прибавете шупналата мая към брашното, добавете яйцето, олиото и солта.
Сипете хладка вода и постепенно замесете меко тесто. Оставете го на топло, за да втаса.
Междувременно сварете лещата и я отцедете.
Загрейте малко олио и задушете наситнения лук. Прибавете лещата и след кратко разбъркване свалете от огъня. Овкусете с чубрица и сол, оставете сместа да се охлади.
От втасалото тесто разточете тънка кора и я нарежете на квадрати.
Във всеки квадрат сложете от лещената плънка. Прегънете и с помощта на вилица притиснете хубаво краищата.
Загрейте достатъчно количество олио и изпържете баничките до готовност.
Турските банички от домашно тесто са много вкусни.