Ezine.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Турски банички на тиган

Турски банички на тиган

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Да вдигнат ръка всички, които си падат по вкусните и лесни за приготвяне банички"

Необходими продукти

  • кори за баница - 6 кори
  • сирене - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • магданоз - 1 връзка
  • масло - 50 г
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме добре магданоза, измиваме и нарязваме на ситно. В купа си разтопяваме маслото, а сиренето го натрошаваме.

Чукваме яйцата в купа и добавяме сиренето, както и магданоза и хубаво разбъркваме. От всяка кора нарязваме триъгълници, като всеки един намазваме с разтопеното масло и слагаме по 1 с.л. от плънката.

Прегъваме навътре двата края на кората и навиваме към върха на стегнато руло. Намазваме краищата на приготвените бюреци с вода, за да се залепят хубаво.

На котлона си поставяме тигана заедно с олиото и изчакваме да се загрее.

Поставяме баничките и пържим от двете страни.

Изваждаме и поставяме върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина. Сервираме готовите банички на тиган, докато са още горещи.

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Геновева
Геновева
Вкуснииии.... чудесна закуска се получава!
29.02.2020 20:49
1
Покажи всички подкоментари
Стоянка  Русенова
Стоянка Русенова
Да,стават,но тогава няма да са Турски .Рецептата за турски банички е със сирене ,яйца ,масло и обезателно
магданоз
30.11.2019 17:57
2
Нали
Нали
Също стават много добре и с кайма.
30.11.2019 17:35
1