Ezine.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Яхния»Зеленчукова яхния с бамя и патладжан

Зеленчукова яхния с бамя и патладжан

Зеленчукова яхния с бамя и патладжан2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
6
"Страхотна лятна яхния, богата на вкусове и аромати"

Необходими продукти

  • чорбаджийски чушки - 10 броя
  • домати - 1 брой
  • бамя - 1 шепа
  • чушки - 7 - 8 броя
  • патладжани - 1 брой
  • брашно - 2 - 3 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • магданоз
  • олио
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и измийте двата вида чушки, нарежете ги на парчета.

Нарежете патладжана на кубчета и го накиснете в подсолена вода, за да си пусне горчилката.

Бамята нарежете на колелца.

Сипете малко олио и вода в тенджерата, загрейте ги. Сипете чушките и ги задушете. Извадете ги, щом омекнат, и ги сложете в съд с капак (така ще запазят аромата си).

Поотделно задушете отцедения патладжан и бамята, като също ги съхранявате под капак.

Накрая задушете в тенджерата смлените домати. Прибавете към тях размитото с малко вода брашно и червения.

Постепенно налейте топла вода, за да се получи хубаво доматен сос. Посолете и оставете соса да се вари.

Когато поври известно време, върнете вътре всички зеленчуци.

Гответе зеленчуковата яхния на тих огън, като от време на време разбърквате.

Поръсете яхнията с наситнен магданоз и сервирайте с домашен хляб и парче сиренце.

Зеленчуковата яхния с бамя и патладжан е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: