Начин на приготвяне
В тенджера наливаме вода. Слагаме щипка сол и когато заври, сипваме кускус (1/2 ч.ч.). В цедка слагаме стафидите (3 с.л.) и червените боровинки (1-2 с.л.).
Измиваме с няколко води и сипваме в тенджерата при кускуса. Ръсваме и ванилия (1 бр.). Варим, докато се сварят кускусът и плодовете.
Когато са готови, изсипваме в цедка и оставяме да се отцедят от водата.
В чиста тенджера наливаме прясно мляко (1 ч.ч.) и като кипне сипваме отцедените от водата кускус, стафиди и червени боровинки.
Варим, като разбъркваме непрекъснато, да не залепнат. Като поемат прясното мляко, дръпваме от котлона. Слагаме парченце масло и подслаждаме с мед по вкус. Разбъркваме внимателно.
Слагаме капак на тенджерата и оставяме така за минута. Когато десертът е готов, разсипваме в купички и сервираме още докато е топъл.
Коментари