Кускус с пиле

EfrosiaEfrosia
Джедай
5062k11
Кускус с пиле2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • кускус - 300 г
  • пилешко месо - 450 г пилешко филе
  • лимони - 1 брой
  • патладжани - 1 брой
  • лук - 2 средни глави
  • люти чушки - 1 зелена
  • магданоз - накълцан пресен
  • кимион - на вкус
  • къри - 1 ч.л. равна
  • мента - стръкчета прясна
  • бульон - пилешки
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжанът обелете, нарежете на малки парченца и го осолете. Оставете под наклон за 20 минути да се отцеди от горчивината, изплакнете и го изпържете до омекване в малко сгорещен зехтин.

Сварете кускуса с пилешки бульон, изплакнете го под течаща вода и го разбъркайте със сока на лимона.

Загрейте още няколко с.л. зехтин и сложете пилешкото, нарязано на хапки да се позапържи. След малко добавете нарязани и разделения на листчета лук.

Разбъркайте и щом се позапържи, добавете всички подправки и нарязаната люта чушка. Прибавете патладжана. Когато пилето е готово, добавете кускуса и объркате.

Проверете как е на сол и снемете от котлона. Поръсете с прясно накълцани листчета мента и магданоз ястието с кукус.

Ако този арабски специалитет ви се вижда твърде пикантен, може и да пропуснете лютите чушки в рецептата за кускус с пилешко.

Но във всеки случай кускус с пиле е нещо, което трябва да опитате.

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: