Ezine.bg»Рецепти»Паста»Зелен кускус

Зелен кускус

Марина НордМарина Норд
Новак
1k44327618
Зелен кускус1 / 2
04/03/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • кус кус - 400 г
  • броколи - 300 г
  • зелен фасул - 300 г замразен
  • спанак - 300 г
  • аспержи - 150 г
  • лук - 1 глава
  • зехтин - 2 с.л.
  • куркума - 1/2 ч.л.
  • сол - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се нарязва на ситно, броколите се разделят на съцветия. Спанакът и аспержите се режат на дребно. В зехтина се запържва лукът и се пържи до прозрачно.

Добавя се куркумата, броколите и зеленият фасул, добавя се съвсем малко вода и се задушава под капак 5 минути. Добавя се спанакът и аспержите и се задушава още 7 минути.

Кус кусът се приготвя според инструкцията на опаковката. Свареният кус кус се разбърква с вилица и се добавят заленчуците. Разбърква се внимателно и се сервира.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: