Начин на приготвяне
Бутчето се обезкостява и се отстранява кожата. Месото се нарязва на парчета и се запържва с една лъжица зехтин. Талиателите се сваряват в подсолена вода за 3 минути.
Отцеждат се и се поставят в дълбока чиния. В тигана при запърженото месо се прибавя течната сметана. Подправя се с подправките. Оставя се да поври сметаната с месото за 3-4 минути и се намаля на слаб огън.
Жълтъкът се разбива с вилица и внимателно се поставя към соса, като непрекъснато се разбърква. Щом се сгъсти, се изсипва върху талиатели. Отгоре пастата с пилешко се поръсва обилно с пармезан.
Талиатели Карбонара със сметана са невероятно вкусни и много им подхожда бяло вино.
Опитай и другите ни рецепти за талиатели или спагети със сметана.