Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Агнешко месо с кускус и кашкавал

Агнешко месо с кускус и кашкавал

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Агнешко месо с кускус и кашкавал1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • агнешко месо - 1 кг
  • кускус - 40 г
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кашкавал - 40 г
  • бяло вино - 1/2 в.ч.
  • масло - 60 г
  • сол
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете месото в подсолена вода заедно с бялото вино. Нарежете го на малки парченца. Прецедете бульона и в част от него сварете кускуса. В половината масло се задушават парчетата агнешко и кускусът.

В останалата масло запържете доматеното пюре, посолете, разредете с бульон и прибавете ситно нарязан магданоз.

Сместа от месото и кускуса се поръсва с настъргания кашкавал и се сервира с доматения сос.

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: