Ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Агнешко месо»Овнешко месо със соеви кълнове

Овнешко месо със соеви кълнове

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k2k
Овнешко месо със соеви кълнове1 / 2
16/05/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • овнешко месо - 300 гр.
  • сол - 1/ 2 ч.л.
  • нишесте - 1 ч.л.
  • олио - 3 с.л.
  • соеви кълнове - 100 г
  • чесън - 1 скилидка
  • бадеми - печени 50 г
  • чушки - червени 1 бр.
  • вино - десертно 1 с.л.
  • соев сос - 1 с.л.
  • червен пипер - лют 1 ч.л.
  • джинджифил - на прах 1/4 ч.л.
  • захар
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на тънки резенчета (2 мм дебели с около 3 см дължина). Смесете го с разтвореното във вода нишесте, осолете го и го оставете да постои.

В тиган сгорещете олио, запържете соевите кълнове за кратко и ги извадете с надупчена лъжица.

По същия начин запържете и чушката, нарязана на лентички.

В същия тиган изпържете и нарязаното месо, прибавете нарязания на кръгчета чесън, при постоянно бъркане изпържете от двете страни, залейте със соса, приготвен от гореизброените продукти.

След това прибавете бадемите, запържените соеви кълнове и чушката.

Разбъркайте всичко. Накрая поръсете ястието с няколко капки олио.

Сервирайте овнешкото с кълновете върху канапе от свежа салата.

Рейтинг

4
52
43
32
20
10
Дай твоята оценка: