Овнешко месо с грах

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921358
Овнешко месо с грах1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • лук - 250 г
  • масло - 5 с.л.
  • сол
  • червен пипер
  • брашно - 5 г
  • грах - 2 кг
  • кисело мляко
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете овнешкото месо. Изпържете го заедно с нарязания на филии лук. Поръсете със сол и червен пипер. След като лукът стане прозрачен, долейте малко вода и варете до омекване.

Добавете изчистения грах. Направете запръжка от маслото и брашното и разредете със соса от месото. Върнете всичко при овнешкото и оставете да поври още малко яхнията с грах.

По желание поднесете овнешкото месо с грах с кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: