Начин на приготвяне
Нарежете телешкото на хапки и заедно с нарязани лук, го запържете и задушете с малко вода. Щом лукът поомекне, добавете червения пипер и разреденото доматено пюре.
Овкусете със сол, изчакайте течността да изври и долейте гореща вода, колкото да покрие съставките. Оставете да се задушава за 15-тина минути на умерен огън.
През това време бланширайте замразения грах, отцедете и го и го добавете с останалата мазнина към телешкото след 15-те минути.
Изчакайте месото напълно да омекне и добавете обеления и нарязан ситно домат. Пак оставете да се задушава под капак за 15 минути.
Снемете от котлона телешкото задушено и поднесете със ситно скълцан магданоз и копър.
Вкусно телешко с грах - хем полезно, хем засищащо.
Бележка: Към рецептата за телешко месо с грах може да добавите и карамелизирани моркови, става страхотно.