Начин на приготвяне
Накиснете месото за 30 мин. в марината от водата, виното, нарязаните на едро лук, морков и чесън, дафиновия лист, черния пипер и целината.
Извадете парчето овнешко месо от маринатата, натрийте го със сол и счукан чесън и го поставете в намазнена тава с тлъстата страна нагоре.
Ако месото не е достатъчно тлъсто, го намажете с масло.
Сложете тавата с месото в силно загрята фурна, докато месото се зачерви.
След което намалете температурата и продължавайте да печете, като го поливате на всеки 10 - 15 мин. със соса, който изтича от него.
Ако сосът е малко, сипете вода в тавата.
Проверете дали месото е готово, като го набодете с вилица.
Подредете парчета от изпеченото месо върху плато и полейте със соса от печенето.
Гарнирайте с печени картофи, нарязани краставици и домати и украсете с клонки копър и листенца от магданоз.