Печено овнешко месо по руски

Печено овнешко месо по руски1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1 кг
  • чесън - 1 глава
  • масло - краве, по желание
  • сол - на вкус
  • За маринатата
  • червено вино - 100 г
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1 глава кромид
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • черен пипер - 10 зърна
  • целина - 1 с.л. суха
  • вода - 1. 5 л
  • За гарнитурата
  • картофи - 8 бр.
  • краставици - 2 бр.
  • домати - 4 бр.
  • магданоз - ½ връзка
  • копър - ½ връзка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете месото за 30 мин. в марината от водата, виното, нарязаните на едро лук, морков и чесън, дафиновия лист, черния пипер и целината.

Извадете парчето овнешко месо от маринатата, натрийте го със сол и счукан чесън и го поставете в намазнена тава с тлъстата страна нагоре.

Ако месото не е достатъчно тлъсто, го намажете с масло.

Сложете тавата с месото в силно загрята фурна, докато месото се зачерви.

След което намалете температурата и продължавайте да печете, като го поливате на всеки 10 - 15 мин. със соса, който изтича от него.

Ако сосът е малко, сипете вода в тавата.

Проверете дали месото е готово, като го набодете с вилица.

Подредете парчета от изпеченото месо върху плато и полейте със соса от печенето.

Гарнирайте с печени картофи, нарязани краставици и домати и украсете с клонки копър и листенца от магданоз.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: