Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Овнешко месо с патладжани

Овнешко месо с патладжани

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k969957
Овнешко месо с патладжани1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
170 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • овнешко месо - 1.5 кг
  • лук - 2 глави
  • магданоз - 1 връзки
  • патладжани - 1 кг
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 3 бр.
  • олио - 1 к.ч.
  • сол - 1 ч.л.
  • домати - 2 бр.
  • вода - 2 ч.ч. топла
  • чесън 5 - 6 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парчета овнешкото месо. Слагаме го в тефлонов съд върху котлона да се задуши в собствената си мазнина със солта.

Отделно нарязваме на кръгчета лука и доматите. Нареждаме ги в съда, в който ще печем месото.

Отгоре разпределяме предварително накиснатия със сол и изцеден, нарязан на кръгчета патладжан, скилидките чесън и половината от ситно нарязания магданоз.

Върху тях нареждаме изпърженото месо и покриваме с останалата част от зеленчуците. Завършваме реденето с патладжана на кръгчета.

Заливаме с вода и олио и печем ястието в умерена фурна до омекване на месото. При нужда добавяме още малко вода.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: