Начин на приготвяне
Патладжаните се измиват много добре.
Отстраняват се дръжките и се разрязват на половина.
Всяка половина се издълбава с лъжица и в средата се обелва една ивица от кората.
Слагат се в студена вода със сол, за да се премахне горчивият вкус.
Месото се измива много добре и се нарязва на малки парчета.
Гъбите се измиват много добре и се нарязват на полумесеци.
Месото с гъбите се запържва в сгорещено олио.
Прибавят се сушеният лук и сушени чушки, червен пипер и сол. Пърженето продължава 10 Мин.
Патладжаните се отцеждат от водата и се нареждат в тава с капак. Всяка половина се пълни със сместа.
Слага се малко вода в тавата.
Пече се 1 час под капак на 220 градуса.
След това се слага пармезанът и пълнените патладжани се запичат за 5 мин. на 160 градуса.
Пълнените патладжани с пилешко месо са готови.