Начин на приготвяне
1. Измийте и разрежете патладжаните по дължина на две половини. Направете няколко разрежа върху вътрешността. Посолете. Оставете ги на половин час, измийте отново и подсушете добре.
2. Поставете патладжанените лодки в леко намазнена тава със зехтин. Кожата трябва да е нагоре. Може да сложите хартия за печене, за да предотвратите залепване.
3. Сложете във фурната за около половина час, докато омекнат. Печените патладжани извадете и обърнете. Оставете да изстинат.
4. Нарежете зеления лук на ситно. Същото направете и с пилешкото месо. Издълбайте патладжаните и накълцайте вътрешността им на ситно. Смесете всички продукти и овкусете с подправките.
5. Напълнете патладжаните с плънка, отгоре наредете сиренето и чери доматчета, разрязани наполовина.
6. Поръсете с малко зехтин и запечете пълнените патладжани с пилешко и Бри за 10-15 мин. на 200-градусова фурна.
Добър апетит!