Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Пълнени патладжани с пилешко и Бри

Пълнени патладжани с пилешко и Бри

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8822k17k
Пълнени патладжани с пилешко и Бри
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • пилешко месо - 1 бр. бутче /може и филе/ (сварено)
  • патладжани - 2 бр. големи
  • чери домати - 8 бр.
  • бри - 160 г
  • пресен лук - 3 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • зехтин - 4 с.л. за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измийте и разрежете патладжаните по дължина на две половини. Направете няколко разрежа върху вътрешността. Посолете. Оставете ги на половин час, измийте отново и подсушете добре.

2. Поставете патладжанените лодки в леко намазнена тава със зехтин. Кожата трябва да е нагоре. Може да сложите хартия за печене, за да предотвратите залепване.

3. Сложете във фурната за около половина час, докато омекнат. Печените патладжани извадете и обърнете. Оставете да изстинат.

4. Нарежете зеления лук на ситно. Същото направете и с пилешкото месо. Издълбайте патладжаните и накълцайте вътрешността им на ситно. Смесете всички продукти и овкусете с подправките.

5. Напълнете патладжаните с плънка, отгоре наредете сиренето и чери доматчета, разрязани наполовина.

6. Поръсете с малко зехтин и запечете пълнените патладжани с пилешко и Бри за 10-15 мин. на 200-градусова фурна.

Добър апетит!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: