Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Патладжани»Пълнени патладжани със свинско

Пълнени патладжани със свинско

ЧародейкатаЧародейката
Ветеран
1908978193574
Пълнени патладжани със свинско
Снимка: Чародейката
1 / 10
12/06/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5
"Бон Апети с тези уникално сочни и вкусни пълнени патладжани със свинско!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 5 бр.
  • свинско месо - 1 кг
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 1/2 глава
  • лук - 2 глави кромид
  • целина - 1 малка глава
  • домати - 400 г
  • олио - зехтин
  • сол
  • босилек - 10 листа, пресен
  • Подправки
  • кимион
  • черен пипер
  • лют пипер
  • мащерка
  • чубрица
  • чесън - на гранули
  • босилек - сушен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо, свинското месо се нарязва на дребни парчета, прехвърля се в купа и към него се добавя ситно нарязаната глава лук. Поръсва се с малко сол и подправки на вкус (кимион, чер пипер, лют пипер, мащерка, чубрица, чесън на гранули и сушен босилек).

Добавят се 3-4 с.л. зехтин или олио и всичко се разбърква хубаво. Купата се покрива с фолио и се прибира в хладилника за няколко часа или за през нощта.

Патладжаните се измиват, отстраняват им се дръжките и се нарязват на две по дължина. С остър нож се правят прорези по повърхността им, като се внимава да не се надупчи кожата. Поръсват се със сол и се оставят за 20 минути, за да си пуснат водата.

През това време се обелват и нарязват на дребно другата глава лук, морковите, целината, чесъна и доматите.

Патладжаните се изстискват от отделилата се вода и се запържват в тиган от двете страни в малко мазнина. Оставят се настрани да поизстинат и след това с лъжица се изгребва вътрешността им, за да се получат нещо като лодки.

В същия тиган в останалата мазнина се изпържва свинското месо заедно с подправките и лука от купата. Щом месото е готово, към него се добавят постепенно останалия кромид лук, морковите, целината, издълбаната сърцевина от патладжаните, обелените и нарязани на ситно домати, чесъна и скълцания босилек. Котлонът се намаля и плънката се оставя да се готви при леко разбъркване още 5 минути.

Прехвърлете издълбаните зеленчуци в леко намаслена тава и с помощта на лъжица ги напълнете патладжаните с плънката от тигана и печете на средна решетка в предварително загрята фурна с включен вентилатор около 30 - 35 минути на 180 °C.

Бон Апети с тези уникално сочни и вкусни пълнени патладжани със свинско!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: