Начин на приготвяне
Нарязваме лука на дребно и го запържваме заедно с каймата. Добавяме оцета, лимоновия сок и солта и махаме от котлона.
За тестото:
Разбъркваме в дълбок съд брашното със солта. Правим кладенче в средата и слагаме яйцето и водата.
Забъркваме тесто, което разточваме на кора, която нарязваме на квадрати и във всеки слагаме част от плънката, навиваме на рула, като краищата на всяко от тях прищипваме.
В дълбок съд оставяме да заври подсолена вода, в нея изсипваме тестените рулца и оставяме да се варят за 10 минути. Изцеждаме ги от водата.
Отделно размиваме в малко вода доматеното пюре и го запържваме за 2-3- минути в малко мазнина, с този сос заливаме рулцата.