Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Гювеч»Габровски млечен гювеч

Габровски млечен гювеч

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Габровски млечен гювеч1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
110 мин.
Порции
3-4
"Да знаете, млякото е само за заблуда, под него се крие крехко агнешко месце"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 800 гр. обезкостено
  • масло - 1 к. ч. разтопено
  • лук - 1 връзка пресен лук
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • кисело мляко - 1 кг.
  • яйца - 4 бр.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • магданоз
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязаното на малки хапки месо запържваме в мазнината. Когато се зачерви, добавяме наситнения лук заедно с доматеното пюре, разтворено в 2 к. ч. топла вода. Поръсваме с червения пипер, посоляваме, объркваме добре и пресипваме сместа в тавичка. Наливаме топла вода, колкото да покрие продуктите, печем в умерена фурна.

Когато месото омекне, слагаме заливката от разбитите яйца, брашното, киселото мляко, черния пипер и нарязания магданоз.

Печем, докато гювечът отгоре се зачерви.

Рейтинг

4.7
54
42
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Галя
Галя
Звучи интересно.Аз правя нещо подобно,но с риба.
06.06.2013 19:37
привет
привет
Мога да го ям всеки ден + още малко продукти.
07.11.2010 19:13