Ezine.bg»Рецепти»Баница»Гюзлеми»Гюзлеми по габровски

Гюзлеми по габровски

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Гюзлеми по габровски
Снимка: Елена
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
10
"Трудно взехме рецептата, но от сърце я споделяме с вас - гюзлеми по габровски"

Необходими продукти

  • брашно - 500 г
  • сирене - 200 г
  • оцет - 1 с.л.
  • вода - 1 ч.ч.
  • яйца - 1 бр.
  • олио - 1 с.л. + още за намазване
  • олио - за сача
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното и оформете кладенче. Сипете вътре яйцето, оцета, олиото и солта. Сипвайте постепенно водата и замесете гладко еластично тесто.

Покрийте го с кърпа и го оставете да си почине 30-тина минути. Разделете тестото на 10 еднакви топки, подредете ги една върху друга.

Отново покрийте с кърпа и оставете да престоят още 1 час. Разточете купчината слепени питки тесто до получаването на една голяма кора.

Натрошете отгоре сиренето и навийте на руло. Нарежете рулото на парчета, като притискате всяко едно, за да не изпадне сиренето.

Леко разточете всяко парченце докато се получи малка питка и разплескайте внимателно с длани. Печете върху намаслен загрят сач.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: