Начин на приготвяне
Накисваме сушените плодове за 1 час в хладка вода, а стафидите - в коняка. Нарязваме месото на порции, посоляваме го и заедно с кравето масло и растителното масло ги слагаме в плитък съд.
Печем за 5 минути под капак в микровълновата печка на пълна мощност. След това поръсваме с кърито, добавяме ориза, сушените праскови, стафидите с коняка, нарязания на ситно кромид лук, лимоновия сок и дафиновите листа.
Разбъркваме хубаво сместа от ориз с агнешко и заливаме с 5 чаши гореща вода.
Похлупваме съда с капак и печем в микровълновата печка за още 20 минути на пълна мощност.
Бързо и вкусно печено агнешко с ориз в микровълнова печка.
Ястие с агнешко, което не бива да пропускате. И на което много му отива зелена салата с репички.