Ezine.bg»Рецепти»Ястия с месо»Агнешко месо»Печено агнешко»Печени агнешки главички по стара рецепта

Печени агнешки главички по стара рецепта

ЗориЗори
Новак
1715465k
Печени агнешки главички по стара рецепта
Снимка: Зори
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
95 мин.
Порции
4
"На тези печени агнешки главички им липсва само една богата зелена салата"

Необходими продукти

  • мед - 1 с.л. или кафява захар
  • агнешка глава - 1 - 2 броя
  • червен пипер - 1 с.л.
  • бахар - 2 - 3 зърна
  • черен пипер - 5 - 6 зърна
  • кориандър - 1 ч.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • кимион - 1 ч.л.
  • девесил - 1 връзка пресен
  • олио - 5 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте агнешките глави и ги почистете. Сложете ги в достатъчно голяма тенджера и ги залейте със студена вода.

Посолете с лъжичка сол и добавете 2-3 зрънца бахар и 5-6 зърна пипер. Добавете връзката девесил и сложете агнешкото да се вари около 30-40 минути.

В подходяща купичка смесете подправките - сол, мед, оцет, олио, червен пипер и смления черен пипер, кориандъра и кимиона. Разбъркайте хубаво ароматната смес.

Оставете да се хладят агнешките главички. Сложете ги в тава и ги намажете с маринатата.

Включете фурната да загрява на 200 градуса. Печете главичките около 30 минути, като ги сложите в средата на фурната.

Ако започнат да загарят, свалете тавата надолу и печете до пълна готовност.

Печените агнешки главички по стара рецепта се поднасят с гарнитура по избор.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: