Начин на приготвяне
Измийте агнешките глави и ги почистете. Сложете ги в достатъчно голяма тенджера и ги залейте със студена вода.
Посолете с лъжичка сол и добавете 2-3 зрънца бахар и 5-6 зърна пипер. Добавете връзката девесил и сложете агнешкото да се вари около 30-40 минути.
В подходяща купичка смесете подправките - сол, мед, оцет, олио, червен пипер и смления черен пипер, кориандъра и кимиона. Разбъркайте хубаво ароматната смес.
Оставете да се хладят агнешките главички. Сложете ги в тава и ги намажете с маринатата.
Включете фурната да загрява на 200 градуса. Печете главичките около 30 минути, като ги сложите в средата на фурната.
Ако започнат да загарят, свалете тавата надолу и печете до пълна готовност.
Печените агнешки главички по стара рецепта се поднасят с гарнитура по избор.