Начин на приготвяне
Почистете агнешките глави, залейте ги с 6 ч.ч. подсолена вода и варете на тих огън до пълното им разваряване. Сварените глави се изваждат и обезкостяват.
Месото, мозъкът и езикът се нарязват на ситно и се връщат обратно в бульона. Оставят се да кипнат, добавя се ситно нарязаният спанак и се оставя на тих огън.
Лукът се нарязва на ситно и се запържва до омекване в силно сгорещената мазнина. Добавя се брашното, червения пипер и се запържва още 1- 2 минути. Запръжката се разрежда с малко бульон, след което се изсипва при свареното месо.
Продуктите се оставят да се варят още около 10-15 минути на тих огън. Супата се сваля от огъня и се застроява със смес от кисело мляко и разбитото яйце. Поръсва се с черен пипер и се поднася гореща.