Колега, Рецептата Ви е повече оризова отколкото агнешка. И моля, не бъркайте понятията "сърма" и "сарма". Много са различни.
04.05.2019 19:25
Galina Tyutyundzhieva
В рецептата никъде не се споменава за варене на карантиите.
Не знам дали миналата година по тази рецепта правих, но само с печене карантиите остават сурови. Дробенето се вари около час, а дроба се пуска за 15 минути във врялата подсолена вода и се вади. Иначе става твърд. После всичко охладено се нарязва и едва тогава се прилага рецептата. Че е вкусно спор няма.
25.04.2019 10:42
2
Dida Dimitrova
Липсва ми САРМАТА в тази рецепта.По-скоро напомня на оризова мусака.За да говорим за САРМА трябва карантиено-оризовата смес да се завие в БУЛОТО на агнето и се свие на сарми.ТАКА ли е, или аз не разбирам смисълът на думата ''дроб-сарма'' ?
30.04.2017 12:02
2
G.Ivanova
Сготвих точно по рецептата и стана много вкусно!
29.01.2014 18:02
1
Ели мариножа
Тожаа е моята дроб сърма.Адски вкусна и лесна.Имам едно малко допълнение:Правя сос башамел с малко пресован 4есан и заливам всяка сервирана порция.Това е разли4ното.
17.04.2012 11:14
3
2
алексей димитров
изумен съм как с две приказки е предадена цялата информация за направата на ястието.Точно и ясно.Ще си позволя да кажа че моята майка завиваше всичко това с булото на агнето исе получаваха едни вкусни прекрасни топки заляти с яйци кисело мляко и брашно итака хубаво миришеше.Алекс- велико търново.
02.03.2012 13:53
3
Гери
Направих рецептата, но с леки отклонения...Вместо агнешки дроб, сварих свински/такъв имах в момента/, прибавих и 2 гъбени бульончета. Друго не съм променяла. Стана фантастична дроб-сърма. Бон апети!
Не знам дали миналата година по тази рецепта правих, но само с печене карантиите остават сурови. Дробенето се вари около час, а дроба се пуска за 15 минути във врялата подсолена вода и се вади. Иначе става твърд. После всичко охладено се нарязва и едва тогава се прилага рецептата. Че е вкусно спор няма.