Начин на приготвяне
Измиваме агнешките дреболии, като предварително ги изчистваме от ципите и ги сваряваме във вода, в която сме сложили малко сол.
След като ги извадим, отново ги измиваме и чак тогава ги нарязваме на дребно.
Лук и зеления чесън почистваме, нарязваме на дребно.
В дълбок тиган поставяме краве масло и олиото и изчакваме да се загреят.
Първо слагаме лука и чесъна да се позапържат леко, а след това добавяме ориза.
Оставяме да се пържи, докато стане прозрачен и след това прибавяме дреболиите.
Разбъркваме всичко и поръсваме с червения пипер, отново разбъркваме и изсипваме доматите консерва и подправките, който сме нарязали на ситно.
Посоляваме, прибавяме черния пипер и оставяме на котлона за още две, три минути.
Готовата смес прехвърляме в тава, наливаме три чаши от бульона и поставяме във фурната и печем за около 40 минути нашата дроб-сарма.
Приготвяме си заливка за дроб-сарма, като слагаме содата в киселото мляко да шупне, разбиваме яйцата, прибавяме към млякото и разбъркваме.
Изсипваме си сместа върху готовата агнешка дроб-сарма и продължаваме да печем само на горен реотан, докато се запече.
Поднасяме традиционна агнешка дроб-сарма с кисело мляко и листенца магданоз.