Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма на фурна

Агнешка дроб сарма на фурна

Агнешка дроб сарма на фурна
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"И вие ли обичате да хапвате агнешката дроб сарма с кисело мляко?"

Необходими продукти

  • агнешко месо - 300 г
  • лук - 1 глава
  • агнешки дреболии - 400 г сварени
  • пресен лук - 2 стръка
  • гъби - 150 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • червен пипер
  • черен пипер
  • чубрица
  • джоджен
  • магданоз
  • заливка
  • яйца - 3 бр.
  • сол
  • кисело мляко - 300 г
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете агнешкото месо и дреболиите на късчета. Нарежете лука и запържете в олио в тиган. Добавете гъбите, после и ориза. Добавете пресния лук, месото и дреболиите.

Сипете 3 часа вода и овкусете в подправки. После сипете в тава за печене и печете 20 мин. на 200 градуса.

Когато водата се усвои от ориза, полейте агнешката дроб сарма с разбити мляко, яйца, сол и брашно.

Печете вкусната дроб сарма за 10 минути във фурната.

Оставете да изстине и поднесете агнешката дроб сарма на фурна с кисело мляко.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: