Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Оригинална агнешка дроб сарма

Оригинална агнешка дроб сарма

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k1k
Оригинална агнешка дроб сарма1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.

Необходими продукти

  • карантия - 200 гр. агнешка дреболия
  • масло - 20 гр.
  • агнешко було - 30 гр.
  • лук - 30 гр.
  • ориз - 10 гр.
  • кисело мляко - 30 гр.
  • брашно - 1 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • джоджен
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите дреболии се варят в подсолена вода до омекване.

Запържва се лукът и се прибавят нарязаните дреболии и оризът. Поръсва се със сол, ситно нарязания джоджен, магданоз и черен пипер. Залива се с прецедения бульон, в които са врели дреболиите.

Булото се реже на квадрати. С голяма лъжица върху него се слага от плънката и се завиват сърмите.

Готовите сърми си нареждат в тава, заливат се с малко вода и се пекат във фурна. Върху всяка сърма се слага парче масло.

Опечена дроб сърмата се залива с разбитото яйце, кисело мляко и брашно, след което се запича отново.

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: