Ezine.bg»Рецепти»Основни ястия»Дроб сарма»Агнешка дроб сарма на пещ

Агнешка дроб сарма на пещ

НикиНики
Новак
2358413k
Агнешка дроб сарма на пещ
Снимка: Ники
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
70 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
270 мин.
Порции
6
"Запишете рецептата, ако обичате агнешка дроб сарма"

Необходими продукти

  • агнешки дреболии - 1 кг
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 връзка
  • спанак - 300 г почистен
  • морков - 1 бр.
  • джоджен - 1 връзка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 600 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно.

Ориза измиваме и почистваме.

В дълбок тиган загряваме мазнина, добавяме лука и спанака и задушаваме, след това добавяме ориза и готвим до прозрачнаст.

Добавяме нарязаните дреболии, джоджена, моркова и подправки на вкус.

Сипваме 2 ч.ч.от бульона и оставяме да къкри до поемане на водата. След това сипваме сместа в тава, покриваме с фолио и пъхаме тавата в пеща.

Оставяме дроб сармата за около 2 часа, изваждаме и заливаме с разбитите яйца и мляко, връщаме в пеща да се запече.

Агнешката дроб сарма на пещ е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: