Начин на приготвяне
Агнешките дреболии сваряваме, след това ги нарязваме на парченца. Нарязваме си лука, джоджена и спанака на парченца, маркова също нарязваме на ситно.
Ориза измиваме и почистваме.
В дълбок тиган загряваме мазнина, добавяме лука и спанака и задушаваме, след това добавяме ориза и готвим до прозрачнаст.
Добавяме нарязаните дреболии, джоджена, моркова и подправки на вкус.
Сипваме 2 ч.ч.от бульона и оставяме да къкри до поемане на водата. След това сипваме сместа в тава, покриваме с фолио и пъхаме тавата в пеща.
Оставяме дроб сармата за около 2 часа, изваждаме и заливаме с разбитите яйца и мляко, връщаме в пеща да се запече.
Агнешката дроб сарма на пещ е готова.