Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка Супа»Традиционна агнешка супа

Традиционна агнешка супа

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k3k6
Традиционна агнешка супа
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 3
16/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • агнешки дреболии - 500 г
  • стар лук - 1/2 глава
  • ориз - 3 с.л.
  • олио - 2 с.л.
  • джоджен - сух
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер
  • жълтъци - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Агнешките дреболии почистваме и накисваме за 30 минути в студена вода с оцет. След като се сварят, прецеждаме бульона и го запазваме.

Нарязваме дреболиите и лука. В загрято олио ги изпържваме заедно с червения и черния пипер.

Добавяме бульона и когато агнешка супата заври, добавяме ориза и джоджена.

Оставяме да поври 20-30 минути.

Нашата традиционна агнешка супа е готова и я отстраняваме от котлона.

Заемаме се със застройката на супата.

Разбиваме жълтъците с киселото мляко, добавяме малко от бульона на супата към жълтъците и чак тогава добавяме застройката в тенджерата. Разбъркваме добре.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: