Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Агнешка супа без ориз

Агнешка супа без ориз
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
16/08/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
7
"Топла агнешка супичка за душата"

Необходими Продукти

  • агнешки джолан - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • морков - 1 бр.
  • червени чушки - 1/2 бр.
  • зелени чушки - 1/2 бр.
  • целина - 1 стрък
  • фиде - шепа
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • девесил
  • картофи - 1 бр.
  • за застройката
  • кисело мляко - 125 г
  • жълтъци - 1 бр.
  • брашно - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете джолана в тенджера под налягане и го сварете за половин час.

Извадете и накъсайте месото на малки парчета.

Прецедете бульона и заделете. В същата тенджера сложете 3 с.л олио и задушете зеленчуците, предварително нарязани на дребно. Аз ги режа в пасатора, а картофа отделно на кубчета.

Налейте бульона и сложете месото, солта, подправките и фидето. Затворете и варете 10 минути. Изключете, изчакайте да излезе парата и отворете капака.

Направете застройката, като разбъркате жълтъка, млякото и брашното с тел без бучки.

Вземете 1 черпак от супата и го сложете при жълтъка.

Вземете втори и сложете и него. Излейте застройката в тенджерата и върнете на котлона агнешката супа.

Изчакайте да заври и махнете.

Сервирайте агнешката супа без ориз топла и пожелание с оцет, чесън...кой, като желае.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: