Начин на приготвяне
Обърнете и измийте добре агнешките чревца. Варете с агнешкия дроб до полуготовност. Махнете пяната и запазете бульона от варенето. Отцедете и нарежете на дребно.
Върнете в тенджерата. Почистете и нарежете моркова, добавете в тенджерата. Измийте и добавете ориза.
Варете агнешката супа до готовност на ориза. Запържете нарязания лук в тиган, махнете от котлона и поръсете червен пипер. Сипете в супата.
Овкусете вкусната супа с черен пипер и сол. Направете застройката, разбивайки кисело мляко и жълтък или цяло яйце. Разбъркайте с бульон и върнете в тенджерата.
Овкусете с подправки, поръсете риган и джоджен.
Сервирайте агнешката супа с дреболийки и ориз.