Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с дреболийки и ориз

Агнешка супа с дреболийки и ориз

Агнешка супа с дреболийки и ориз2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
90 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • моркови - 1 бр.
  • ориз - 3 с.л. пълни
  • агнешки дреболии - 500 г дроб и чревца
  • пресен лук - 3 стръка
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • олио - 4 с.л.
  • черен пипер
  • сол - на вкус
  • застройка
  • риган
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • джоджен - пресен
  • жълтъци - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обърнете и измийте добре агнешките чревца. Варете с агнешкия дроб до полуготовност. Махнете пяната и запазете бульона от варенето. Отцедете и нарежете на дребно.

Върнете в тенджерата. Почистете и нарежете моркова, добавете в тенджерата. Измийте и добавете ориза.

Варете агнешката супа до готовност на ориза. Запържете нарязания лук в тиган, махнете от котлона и поръсете червен пипер. Сипете в супата.

Овкусете вкусната супа с черен пипер и сол. Направете застройката, разбивайки кисело мляко и жълтък или цяло яйце. Разбъркайте с бульон и върнете в тенджерата.

Овкусете с подправки, поръсете риган и джоджен.

Сервирайте агнешката супа с дреболийки и ориз.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: