Предвеликденска промоция от 24 до 30 Април. С отстъпки до 60%. Виж тук!

Кето пилешка супа

ЗориЗори
Новак
1695415k287
Кето пилешка супа
Снимка: Зори
1 / 4
05/01/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Кето пилешка супа за вашата кетоза"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • праз - 1 стрък, бялата част
  • тиквички - 1 бр., малка
  • целина - 2 - 3 стъбла с листата
  • моркови - 1 бр.
  • патешка мас - 40 г или друга по избор
  • яйца - 4 бр. на стайна температура
  • лимон - 1 бр.
  • сол и черен пипер на вкус
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За нашата кето пилешка супа пилешките бутчета се измиват и прехвърлят в тенджера с 2 литра студена вода, добавя се щипка сол и няколко зърна черен пипер.

Месото се сварява до готовност, обезкостява се и се нарязва или накъсва на дребно, бульонът се прецежда.

В прецедения бульон се добавят нарязаните на ситно зеленчуци и се варят 10-15 минути, добавя се и пилешкото месо.

Лимоновият сок и яйцата се разбъркват в отделна купичка, подправят се със сол и черен пипер.

Отделят се два черпака от бульона да поизстинат и се смесват с яйчената смес.

Застройката за пилешката супа се изсипва постепенно при непрекъснато бъркане в тенджерата и супата се връща на котлона за няколко минути на умерена температура, докато се сгъсти.

Накрая се добавя патешката мас или друга мазнина по ваш избор и супата се поръсва със ситно нарязани листа магданоз и целина.

Добър апетит!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: