Начин на приготвяне
За нашата кето пилешка супа пилешките бутчета се измиват и прехвърлят в тенджера с 2 литра студена вода, добавя се щипка сол и няколко зърна черен пипер.
Месото се сварява до готовност, обезкостява се и се нарязва или накъсва на дребно, бульонът се прецежда.
В прецедения бульон се добавят нарязаните на ситно зеленчуци и се варят 10-15 минути, добавя се и пилешкото месо.
Лимоновият сок и яйцата се разбъркват в отделна купичка, подправят се със сол и черен пипер.
Отделят се два черпака от бульона да поизстинат и се смесват с яйчената смес.
Застройката за пилешката супа се изсипва постепенно при непрекъснато бъркане в тенджерата и супата се връща на котлона за няколко минути на умерена температура, докато се сгъсти.
Накрая се добавя патешката мас или друга мазнина по ваш избор и пилешката супа се поръсва със ситно нарязани листа магданоз и целина.
Добър апетит!