Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Класическа пилешка супа

Класическа пилешка супа

Класическа пилешка супа
Снимка: Анонимен
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Пилешка супа по класическа рецепта - ароматна, топла и много любима"

Необходими продукти

  • картофи - 6 - 7 броя
  • пилешко месо - 400 грама (бутчета, плешки и крилца)
  • доматен сок - 200 мл
  • моркови - 1 брой
  • чушки - 1 брой
  • лук - 1 глава
  • фиде
  • чубрица
  • черен пипер
  • девесил
  • сол
  • застройка
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • яйца - 1 брой
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете пилешкото месо в подсолена вода до пълна готовност.

Междувременно нарежете картофите, чушката, лука и моркова.

В друга тенджера ги сварете за около половин час. Добавете в края и доматения сок.

Обезкостете пилешкото месо и го добавете към зеленчуците.

Прецедете бульона от варенето на пилето и го сипете в тнеджерата.

Овкусете пилешката супа с черен пипер, чубрица и сол. Накрая добавете девесила и фидето.

Пригответе застройка за супата от яйцето и киселото мляко. Внимателно я добавете към леко охладената супа и разбъркайте енергично.

Класическата пилешка супа е готова.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: