Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка супа»Китайска пилешка супа

Китайска пилешка супа

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
6322k32
Китайска пилешка супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5

Необходими продукти

  • пилешко месо - 230 сварено
  • сусамово олио - 1 ч.л.
  • зелен лук - 6 стръка
  • люти чушки - 1 бр. червена
  • чесън - 1 скилидка
  • джинджифил - 2.5 см корен
  • бульон - 1 л пилешки
  • нудълс - 150 г
  • моркови - 1 бр.
  • кълнове - 125 бобени
  • соев сос - 2 с.л.
  • рибен сос - 1 с.л.
  • кориандър
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешкото на ситно. Загрейте олиото в дълбока тенджера и запържете зеления лук и лютата чушка за 1 минута. Добавете чесъна и джинджифила и запържете за още 1 минута. Добавете пилешкия бульон и кипнете сместа.

Начупете нудълите и ги добавете към супата с моркова, нарязан на малки пръчици. Гответе още няколко минути и прибавете пилето, кълновете, соевия и рибения сос. Гответе още няколко минути и сервирайте салата, поръсена с кориандър.

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: