Начин на приготвяне
За тази китайска супа в подходяща тенджера сложете пилешкия бульон. Чудесно би било, ако разполагате с домашен. В противен случай разтворете две кубчета купен.
Изчистете и обелете лука. Измийте го и настържете с ренде. С джинджифила процедирайте по същия начин. Добавете го към врящия бульон.
Намалете силата на котлона на средно-ниска степен и оставете да се готви 10-тина минути.
В отделна купа разбийте яйцата заедно със сока на един лимон.
Започнете да наливате яйчената смес към бульона. Изсипвайте бавно и бъркайте непрекъснато. Ще се образуват леки парцалчета от белтъците, но това е нормално.
Подправете със сол, черен пипер и нарязания на много ситно кориандър на вкус. По желание добавете и чили към яйчената супа.
Оставете на котлона още десетина минути.
Китайска яйчена супа е готова. Към нея може да сервирате и китайски хлебчета.