Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Китайска яйчена супа

Китайска яйчена супа

Аника ВойтАника Войт
Експерт
2088171k1
Китайска яйчена супа
Снимка: Аника Войт
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • яйца - 6 бр.
  • лук - 1 глава, стар
  • чесън - 2 скилидки
  • пилешки бульон - 1, 5 л
  • джинджифил - 1 с.л. настърган
  • кориандър - 1 ч.л. нарязани листа
  • чили - 2 ч.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • лимонов сок - от 1 лимон
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тази китайска супа в подходяща тенджера сложете пилешкия бульон. Чудесно би било, ако разполагате с домашен. В противен случай разтворете две кубчета купен.

Изчистете и обелете лука. Измийте го и настържете с ренде. С джинджифила процедирайте по същия начин. Добавете го към врящия бульон.

Намалете силата на котлона на средно-ниска степен и оставете да се готви 10-тина минути.

В отделна купа разбийте яйцата заедно със сока на един лимон.

Започнете да наливате яйчената смес към бульона. Изсипвайте бавно и бъркайте непрекъснато. Ще се образуват леки парцалчета от белтъците, но това е нормално.

Подправете със сол, черен пипер и нарязания на много ситно кориандър на вкус. По желание добавете и чили към яйчената супа.

Оставете на котлона още десетина минути.

Китайска яйчена супа е готова. Към нея може да сервирате и китайски хлебчета.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: