Ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Агнешка супа»Агнешка супа с коприва

Агнешка супа с коприва

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9384k7k6
Агнешка супа с коприва
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
190 мин.
Общо
210 мин.
Порции
7

Необходими продукти

  • агнешко месо - 500 г
  • морков - 2 бр.
  • пресен лук - 4 стръка
  • коприва - 2 шепи
  • картофи - 2 бр. малки
  • целина - 40 гр
  • люти чушки - 2 бр.
  • вегета - 1 с.л.
  • олио - 4 с.л.
  • сметана - 3 с.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В голяма тенджера слагаме месото заедно с морковите, черен пипер, нарязан пресен лук и оставяме да се варят за около 3 часа.

Първия час оставяме на силен огън, а с лед това оставяме да къкри на котлона още 2 часа.

Сваляме агнешкото месо, нарязваме го и отново връщаме обратно в бульона.

Добавяме две малки картофчета, нарязани на дребно, и копривата, предварително измита и нарязана.

Към тях добавяме и 2 супени лъжици олио, както и вегетата и магданоза.

Оставяме за малко да покъкри и накрая прибавяме сметаната, като оставяме агнешката супа на котлона да къкри докато картофчетата се сварят.

Поднасяме агнешката супа с коприва докато е още топла заедно с ябълков оцет.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: