Начин на приготвяне
В голяма тенджера слагаме месото заедно с морковите, черен пипер, нарязан пресен лук и оставяме да се варят за около 3 часа.
Първия час оставяме на силен огън, а с лед това оставяме да къкри на котлона още 2 часа.
Сваляме агнешкото месо, нарязваме го и отново връщаме обратно в бульона.
Добавяме две малки картофчета, нарязани на дребно, и копривата, предварително измита и нарязана.
Към тях добавяме и 2 супени лъжици олио, както и вегетата и магданоза.
Оставяме за малко да покъкри и накрая прибавяме сметаната, като оставяме агнешката супа на котлона да къкри докато картофчетата се сварят.
Поднасяме агнешката супа с коприва докато е още топла заедно с ябълков оцет.